Az első AM4 kompatibilis hűtő a Thermaltake-től jön

2017-03-10 14:53

Az AMD Ryzen processzorok megjelenése fellelkesítette a felhasználókat, hatalmas várakozással űzi mindenki a megjelenő újdonságokat. Ami elsőre egyértelműen látszik, hogy a nagyobb teljesítményű processzorokhoz a gyáritól eltérő, nagyobb teljesítményű külön hűtő is kell. Az AMD, ugyanúgy, ahogyan az Intel is, a wattéhes CPU modellekhez nem is fog hűtőt adni.

Sajnos a gyártók még csak most kezdik el a megoldásokat szállítani, az első fecske, azaz az első AM4 kompatibilis processzor hűtő a Thermaltake Contact Silent 12 lesz.

A többieknél a következő hetekben még csak az AM3-ig lesz támogatott az AMD sorozat, a kiegészítő felfogató lapot a gyártótól külön kell kérni. Ha egy komolyabb Ryzen-t kell beszerelned, akkor választhatod bátran hozzá a Tt Contact Silent 12-öt.

A 120 mm-es PWM vezérelt ventilátor csendes folyadék csapágyazáson pörög. hosszú életre számíthatsz tőle. A hőelvezetést a 0,4 mm vékony alumínium lamellák oldják meg, amelyek között 2.2 mm-es szabad út van az átáramló levegő számára. A lapokat 4 db 6 mm átmérőjű rézből készült hűtőcső fogja össze és közvetlenül a CPU felületével kapcsolja őket össze.

A forgó lappátok elég alacsonyan vannak ahhoz, hogy a magas hűtőbordás tuning ramok felett is jól átmozgassák a levegőt. Érdekes megoldás az úgynevezett Low-Noise Cable, ami az áramellátást biztosítja a ventilátor számára. A Thermaltake mérései szerint 24 százalékkal tudja csökkenteni a hűtő által keltett zajt.« « Vissza | Hírarchívum...