Mire jó egy drón?

2016-01-25 14:56

Mire jó egy drón?

A drónokalapvetően katonai célokra kifejlesztett pilóta nélküli, távirányítással kezelhető repülőgépek. Már a hatvanas években is alkalmazták őket felderítésre, megfigyelésre és olyan feladatokra, amikor hosszabb, veszélyesebb vagy több pilótát igénylő megbízásokat kellett teljesíteni.

A drónoknapjainkban a hétköznapi életbe is kezdenek beszivárogni. Mire lehet használni egy ilyen távirányítással működő szerkezetet?

A drónokatsikerrel lehet alkalmazni a filmkészítés, fotózás, híradás területén, hiszen egy kamerával vagy fényképezővel felszerelt drón könnyedén a kívánt magasságba és távolságba röptethető, ahol olyan felvételeket is képes készíteni, amelyeket nélküle nem, vagy csak nehezen és költségesen lehetne megvalósítani.

A drónokat a mezőgazdaságban is felhasználhatják a földterületek gyors felmérésére, erdőtüzek, vízkárok átfogó áttekintésére.

A drónokhasználata egyre népszerűbb hobbivá válik. A röptetés élményét azok is felfedezhetik, akiket sosem vonzott a távirányítós modellek világa, egy-egy izgalmas drónverseny különleges élmény lehet barátokkal, ismerősökkel.

Drónt szeretne vásárolni? Rendelje meg online a mi kínálatunkból!« « Vissza | Hírarchívum...