Olvasol e-könyvet víz alatt?

2017-03-02 18:39

Alapvetően nem a válasz a kérdésre, de egy váratlan eső vagy egy poros tengerpart már hamarabb előfordul az ember életében, amikor olvasással lazulna egy kicsit. A prémium e-olvasó kategóriában az egyik első olyan ebook olvasó a Kobo Aura H2O, amely kizárja a vizet és a port a készülékházból. Az e-Ink kijelző retina felbontású és tükröződés mentes, szemet kímélő háttérvilágítással. A Kobo Aura Edition 2 pedig egy ultrakönnyű profi e-könyv olvasó, amelyet órákon át kényelmes kézben tartani és olvasni.

Amikor megérkezik a jobb idő és elkezdhetünk egyre több programot tervezni szabadba, akkor számot kell vetni, hogy melyik készüléket tudjuk magunkkal vinni. Előfordulhat egy nem várt zápor vagy a szél kavarhat porfelhőt. De miért ne olvasnál például a kádban? A Kobo Aura H2O miatt nem kell aggódnod, felkészítették az ilyen helyzetekre, akár fél órát is kibír 1 méteres vízben, ha a porfedél lezárt állapotban van.

A Kobo Aura H2O egy felső kategóriás ebook olvasó. A 6,8 coll átmérőjű kijelzője a szem által már nem is megkülönböztethető képpontokból áll. E-Ink technológiás megjelenítő technikai specifikációja így néz ki számokban: 1430 x 1080 pixel és 265 dpi.

A kijelzőn 11 különféle betűtípus állítható be 24 méretben. A beépített papír világítás komfortosan a környezeti fényhez igazítható. A felületen levő vékony réteg tükröződés mentes és a ComfortLight megvilágítás fényét egyenletesen osztja el az elektronikus papíron.

A könyvek tárolására 4GB belső tárhely áll rendelkezésre, a processzora 1GHz-es. 802.11 b/g/n szabványú WiFi kapcsolat áll rendelkezésre. A vezérlése az érintőfelületen keresztül történik, egyetlen ki- és bekapcsoló gombja van csupán.

A Kobo Aura második verziója szintén tökéletes társ az olvasás szerelmeseinek. Az akkumulátora akár két hónapos olvasást is lehetővé tehet. Az Aura Edition 2 még a hordozható kategóriába tartozó, 6 collos kijelzőjén több mint negyven betűméret választható. Az e-Ink megjelenítő felbontása 1024 x 768 pixel (212 ppi), órákon keresztül fáradság nélkül olvasható.

Az Aura Edition 2 a speciális képernyő bevonatnak köszönhetően erős napfényben is egy nyomtatott oldalhoz hasonlóan olvasható, a ComfortLight háttérvilágítás technológia pedig biztosítja akár a késő éjszakába nyúló könyvolvasást.« « Vissza | Hírarchívum...