Érdekességek a Nikonról

2016-01-07 9:47

Érdekességek a Nikonról

A hírneves Nikon egyike a legelismertebb fényképezőgép márkáknak, neve egyet jelent a minőséggel és a megbízhatósággal. A Nikon gyár elődjét Japánban alapította a Mitsubishi 1917 júliusában. Céljuk a független, önálló optikai ipar megteremtése volt.

1932 decemberétől készítettek fotóobjektíveket is, amelyeket Nikkor márkanéven dobnak piacra. A fejlődés folyamatos volt, így a második világháborút követően a fényképezőgépgyártás került előtérbe.

A klasszikus Nikon fényképezőgép maga 1946-ban került piacra, innentől kezdve pedig megkezdte diadalútját a világhírnév felé. Lassan ismertté vált szakmai körökben is, meggyőző adottságainak köszönhetően, az USA-ban is egyre több fotós kezdte használni a Nikon gépeket. A Nikont egy amerikai fotóriporter, David Douglas Duncan tette ismertté, aki kipróbálta az objektívet, amikor Japánban készített fotókat a Life magazin részére.

A klasszikus modell, a Nikon F 1959-ben született meg, ami egyesítette a tükörreflexes gépek előnyös tulajdonságait, de továbbfejlesztett formában. A Nikon azóta is lépést tart a fejlődéssel, a digitális kor sem fogott ki rajta. Modelljei ott vannak a legelismertebb márkák gépei között és elérhetővé vált mindenki számára, aki minőségi fotókat szeretne készíteni.

Nézzen körül kínálatunkban, és válassza Ön is a megbízhatóságot!« « Vissza | Hírarchívum...